Välkommen!Om sommarkurser och lite till.

Det är locknde att nu i vintermörkret drömma om sommaren. Minnas hur man satt ute och målade, pausade med lite kaffe i solen, kanske tog ett dopp i sjön. För mig var det gågna året fantastiskt, fyllt av 50-årskalas, resor och måleri. Några bilder på denna sida är från Nice. En stad som varmt rekommenderas!

Jag hade förmånen att under 2012 års konstvandring få hänga mina tavlor i Nemeshallen.

Mina sommartankar går gärna till akvarellkurserna. De är alltid så trevliga! Inte bara för att man får måla, förhoppningsvis njuta i solen och ta det där doppet... Man träffar så många trevliga människor! Jag undrar hur det kommer sig att alla akvarellmålare är så trevliga. Jag tror det beror på att akvarellmåleri är en berikande och lugnande aktivitet.

Jag har just lagt ut informationen om 2013 års akvarellkurser, ta gärna en titt på min kurssida.

Om akvarellmåleri.

Jag har målat akvarell sedan barndomen, inspirerad av min pappa och sponsrad av min granne (som sålde konstnärsmaterial). När jag målade figurer, blommor eller bilar intresserade sig min pappa för de plumpar och irriteringar som färgerna själva skapade. Med tiden lärde jag mig vilka pigment som blommade vackert i stora pölar och vilka som envisades med att bita sig fast i ilskna formationer.

Att måla är för mig som en liten utflykt i fantasin tillsammans med de säregna individer som befolkar tuberna. Ett par charmerande pigment kan förtrolla mig så att jag i timmar har blicken fastnaglad vid deras långsamma rörelser i vattnet. Dansen avstannar och jag återförs till handlingen. Harmonin har blivit intetsägande, en ny aktör måste snabbt in på scenen för att dramat ska nå nya höjder. Kammarspelet växlar hastighet över till ett storslaget operaäventyr. Jag retirerar, betraktar spänd händelseförloppet...

Välkommen in bland mina vänner och se resultatet av våra gemensamma lekar.