Akvarellkurser

PEDAGOGIK

KURSUPPLÄGG

 

MIN AKVARELLFILOSOFI

 

Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs! Har du målat länge men vill lära dig mer om tekniken så är du också välkommen!


Jag blandar gärna nybörjare och lite mer erfarna i samma grupp. Det bidrar till en dynamisk atmosfär. Jag önskar att alla deltagare på mina kurser ska trivas, ha roligt och inte känna några prestationskrav.


Min förhoppning är att mina adepter ska få inspiration att måla mera och att fortsätta söka insikter i akvarellens underbara värld. 


"Var och en, som på allvar ägnar sig åt måleri, måste lära sig själv genom egen erfarenhet, d.v.s. genom att själv experimentera och att se god konst."  Så står det i förordet till en akvarellhandbok från 1928 av Lennart Nyblom. Bättre kan det inte sägas. En kurs i akvarellmåleri bör locka till egna försök med härliga upptäckter som resultat. Jag överlämnar ingen receptsamling för lyckade vattenspeglar och vackra solnedgångar till mina kursdeltagare. Därför utgår alltid mina kurser från kursdeltagarnas egna målningar. Det är genom det egna måleriet, dom egna försöken, som varje individ utvecklas.

Jag anpassar mina kurser efter deltagarnas önskemål och förkunskaper. Var och en får möjlighet att utveckla det den vill. Jag försöker att gå runt mellan deltagarna för individuell rådgivning även om alla sitter ute i det fria.


Att uttrycka sig är alltid personligt. Det är därför viktigt att få utveckla sin egen särart.

Du kan utforska egna måleriska äventyr, välja enkla övningar eller avancerade motiv.


Det är viktigt att måleri och genomgångar ska vara i en positiv anda. Att måla och umgås ska vara trevligt!


Genomgångar:

Jag kommer att hålla ett par genomgångar och kortare förevisningar där jag belyser olika aktuella frågeställningar, i övrigt är vi ute och målar.


Under gruppgenomgångarna tar vi upp de problem som vi ställts inför och alla lösningar som uppenbarat sig. Alla är välkomna att bidra med erfarenheter och tankar. Antalet genomgångar beror på antal kursdagar och intresset från deltagarna.

Det är viktigt att få egen målartid, balansen måste vara rätt. 

Övningar och experiment utgör alltid basen för mitt måleri, liksom för mina kurser. Precis som en virtuos violinist måste öva fingerfärdighet och en dansare måste träna sin kropp för att förbli på topp, så måste akvarellisten återkommande utföra sina experiment. Övningarna ska vara lustfyllda och inspirerande så att de ger näring till nya konstnärliga språng.


Akvarelltekniken kan vara lekande lätt samtidigt finns oändligt mycket att utforska och man blir aldrig fullärd.


Akvarellteknik:

Hur ger du pigmenten möjlighet att blomma ut till sin fulla skönhet? Hur tuktar du ett självsvåldigt pigment, när du vill bestämma själv? Vi studerar torkprocessen och prövar när en ny aktör ska föras in i handlingen.

 

Bildkomposition:

Vad vill du uttrycka i din bild? Hur får du färgerna och formerna att prata med varandra? Hur får du form i det flytande?

Hur man får du ljus utan att lämna hål i bilden?

Perspektiv och rumslighet tas upp i mån om tid. 

Vi använder passepartout för att söka kärnan i motivet.

Corona


Information angående Corona och mina Akvarellkurser 2021


Det känns lite förlamande i dessa tider att planera något över huvud taget. Jag känner dock att det är bra att fokusera på trevliga saker och tänka att det finns en tid efter Corona. Därför planerar jag mina kommande kurser som om de ska bli av.


Jag kommer inte att genomföra någon kurs om jag själv inte är absolut helt frisk eller om samarbetspartners (kursgårdar eller studieförbundet NBV), lagar och förordningar sätter stopp för min verksamhet.


Skulle det vara så tråkigt att av något skäl, nämnt ovan, skulle vara tvungen att ställa in - även om det blir i sista minuten - så betalar jag hela kursavgiften tillbaka. Ingen behöver vara orolig för att pengarna hamnar i en konkurs eller liknande. Det finns ingen risk för det! I de fall som kursdeltagare köper en resa till kursplatsen med tåg, flyg eller vad det månde vara så kan jag inte återbetala de pengarna. Tänk på att ta fullt återbetalningsskydd i sådana fall.


Är det någon kursdeltagare som känner sig lite krasslig så förutsätter jag att den inte deltar på kursen. Jag återbetalar kursavgiften i så fall. Är man orolig och önskar ta tillbaka sin anmälan p.g.a. Corona så lovar jag att återbetala hela kursavgiften.


Vad gäller Tylebäck i sommar och Toscana i höst så måste vi ha avstämningar i god tid före kursstart så att deltagare som reser kan ta beslut före inköp av kostsamma resor. Första avstämningen gällande Toscana kommer jag att ha med Eva på Bella Toscana i april/ maj.


Med detta sagt önskar jag att ni som vill delta i någon av mina akvarellkurser, betalar in anmälningsavgiften à 500:-, så att jag vet vem som verkligen vill vara med. Annars blir det omöjligt för mig att planera. Vi har avstämningar med jämna mellanrum och som sagt ändrar man sig så är det OK - i år återbetalar jag hela kursavgiften om det gäller Corona - även på kort varsel.

TYLEBÄCK

LÅT FÄRGEN FLÖDA!

12/7 - 16/7 2021

TYLEBÄCK HOTELL & KONFERENS

Fem dagar nära havet utanför Halmstad

Tylebäck Hotell & Konferens ligger vackert vid kusten utanför Halmstad.  Går du Prins Bertils stig, utmed bäcken, kommer du ner till Tylesands vita stränder på ca 10 minuter. Vi har en ateljé att måla i men kan även gå ut i naturen.


Här har du tid och möjlighet att ägna dig helt åt måleriet. Bo lyxigt på hotell, lite enklare på vandrarhem eller så har du tillgång till eget boende.


En plats kvar!

Jag har inte tagit in lika många som jag brukar för att vi ska kunna stå med avstånd. Om vaccinet visar sig effektivt kanske jag fyller på med deltagare. Det kan också hända att någon inte vill delta när kursen närmar sig.

Mot bakgrund av detta tar jag emot anmälningar på reservplats.PLANERING

Här kan du ägna dig åt något eget litet projekt. Eller så kan du bara lära känna färgerna på ett lekfullt sätt.


Måndag: Samling och kursintroduktion kl. 13:00 - 18:00. Efter en liten presentation av oss själva brukar jag övergå till att presentera huvudpersonerna i sammanhanget, nämligen pigmenten. Sedan drar vi igång måleriet, gärna med någon kom-i-gång-övning eller laboration.


Tisdag - Torsdag: Kurstid kl.9:30 - 17:30, med uppehåll för lunch och promenad. Fritt måleri i naturen eller i ateljén.

Jag brukar anpassa kursen efter deltagarnas önskemål och förkunskaper så mycket som möjligt. Var och en ska få möjlighet att utveckla det den vill. Den största delen av tiden går jag runt mellan deltagarna för individuell rådgivning.


Femdagarskursen är tillräckligt lång för att ge plats åt flera små genomgångar. Här belyser jag akvarellens olika möjligheter och visar tekniska lösningar, på frågeställningar som dyker upp under måleriet.


Ateljén är vår dygnet runt, så vi kan ha våra saker där, måla och eventuellt ha genomgångar även på kvällstid.


På torsdag kväll äter vi en gemensam 3-rätters middag.


Fredag: Kurstid och avslutning kl. 9:00 - 15:00. Måleri och en avslutande bildgenomgång.

(Utcheckning från rummen senast kl. 10:00. Väskor kan förvaras i anslutning till ateljé.)


PRISER

Betalar du in anmälningsavgiften senast 14/2-2021 så får du 2020-års priser (2021-års pris inom parantes):

Akvarellkurs utan boende: 5-dagars akvarellkurs och sista kvällen en gemensam middag: 4,590 SEK (4,999 SEK)

Tillägg för fem luncher, Måndag - Fredag: 675 SEK

Tillägg för tre middagar på kvällen, Måndag - Onsdag: 1,053 SEK


Vandrarhem:

Del i dubbelrum: 5-dagars akvarellkurs, logi och sista kvällen en gemensam middag: 6,182 SEK (Ordinarie pris: 6,591 SEK)

Enkelrum: 5-dagars akvarellkurs, logi och sista kvällen en gemensam middag: 6,970 SEK (Ordinarie pris: 7,379 SEK)

Tillägg för frukost Tisdag - Fredag: 500 SEK


Hotell:

Del i dubbelrum: 5-dagars akvarellkurs, logi, frukost och sista kvällen en gemensam middag: 7,282 SEK (Ordinarie pris: 7,691 SEK)

Enkelrum: 5-dagars akvarellkurs, logi, frukost och sista kvällen en gemensam middag: 9,170 SEK (Ordinarie pris: 9,579 SEK)VÄGBESKRIVNING

För GPS: Kustvägen 1, 302 70 Halmstad

Beskrivning för bil: Tylebäck ligger 8 km från centrala Halmstad, kör mot Tylösand och fortsätt följa vägen till Frösakull/Vilshärad med text Kursgård längst ner. Efter en högersväng in på Kungsvägen, finner ni oss efter ett par hundra meter på vänster sida av vägen, ned mot havssidan – skyltat ”Tylebäck”. Ange gärna vid anmälan om du åker bil och har plats över till någon extra person.

En vägbeskrivning norrifrån till Tylebäck Hotell & Konferens från Google Maps kan underlätta tillvaron för bilresenärerna.

Med buss: Nummer 10 från lokalbussterminalen Österskans: Den stannar precis utanför på hållplats ”Tylöbäck”.

SILLVIK

LÅT PIGMENTEN BITA!

En plats kvar!

På grund av att kursen ställdes in 2020 var det många som valde att flytta över till 2021 istället. 

Jag har inte tagit in lika många som jag brukar för att vi ska kunna stå med avstånd. Om vaccinet visar sig effektivt kanske jag fyller på med deltagare. Det kan också hända att någon inte vill delta när kursen närmar sig.

Mot bakgrund av detta tar jag emot anmälningar på reservplats.


PLANERING

Vi har haft samma upplägg under flera år på denna kurs. Just nu är det lite oklart hur vi löser luncherna men det är tid kvar så jag tror att det löser sig. Det finns ett kök på Sillvik men det lämpar sig inte för elva personer som samtidigt ska fixa lunch. Detta innebär att det kan bli prisjusteringar p.g.a. ändrade cateringarrangemang.


OBS! Ändrad datum på denna kurs!

Fredag: Samling och kursintroduktion kl. 12:00 - 17:30.


Vi samlas klockan 12 och äter lunch tillsammans. Mellan 13 och ca.14:15 håller jag en akvarellförevisning då jag går igenom olika akvarelltekniker. Jag visar några experiment som demonstrerar akvarellens olika möjligheter och några utvalda pigments särarter. Förhoppningsvis känner sig deltagarna därefter inspirerade att experimentera och inleda måleriet. Gärna med någon kom-i-gång-övning eller laboration.


Lördag: Kurstid kl.10:00 - 17:00 med uppehåll för lunch. Gemensam buffé ca. 17:00 - ca.19:00

Måleri i ateljén eller ute i det fria. Jag går runt bland deltagarna för individuell rådgivning.

Efter lunch håller jag ett förevisning om något problem som deltagarna vill focusera på. En teknikgenomgång kan t.ex. handla om hur man får form i den flödiga akvarellen eller olika sätt att fånga ljuset eller mörkret för den delen.

På lördag kväll, efter målardagen, äter vi en gemensam lite enklare buffé.


Söndag: Kurstid och avslutning kl. 10:00 - 17:00.

Vi inleder söndagen med en bildgenomgång 10:00 - ca.11:30. Vi tittar på ett par bilder per deltagare och går tillsammans igenom några av utmaningarna som måleriet givit oss. Var och en delar med sig av sina problem och lösningar. Vi lär av varandra!

Därefter fortsätter måleriet i ateljén eller ute i det fria.


Praktiskt: Toaletterna ligger i en separat byggnad. Kök och ateljé hänger ihop, dock med en nivåskillnad i form av en liten trappa. Det finns en badbrygga så tänk på att ta med baddräkt och handduk.


PRISER

Det finns möjlighet för övernattning i ett begränsat antal små stugor som håller vandrarhemsstandard.


Akvarellkurs utan boende:

3-dagars akvarellkurs, lunch och lördag kväll en enklare buffé: 3,729 SEK


Dela en stuga:

3-dagars akvarellkurs, logi, lunch och lördag kväll en enklare buffé: 4,329 SEK

Med reservation för att det finns någon att dela stuga med!


Egen stuga:

3-dagars akvarellkurs, logi, lunch och lördag kväll en enklare buffé: 5,129 SEK

Med reservation för att antalet stugor räcker!


VÄGBESKRIVNING

För GPS: Sandenvägen 116, Torslanda


Beskrivning för bil: Tag Tingstadstunneln eller Älvsborgsbron mot lokalmål Hisingen

Kör väg 155 mot Öckerö/Torslanda

Vid första rondellen åk mot Björlanda/Torslanda Torg/Lilleby.

Tag höger vid andra rondellen mot Björlanda/Torslanda Torg (Kongahällavägen).

Kör förbi Torslanda kyrka och sväng vänster, vid skylt Tumlehed och ”Willys hemma”, in på Domarringsgatan, som efter ca 2 km byter namn till Tumlehedsvägen.

Kör ytterligare ca 1,2 km sväng höger mot Sanden, Sandenvägen.

Följ vägen, in på privat väg, tills du har sommarhemmet på vänster sida.

En vägbeskrivning norrifrån till Tylebäck Hotell & Konferens från Google Maps kan underlätta tillvaron för bilresenärerna.


Med buss: Det finns plats i bilar om någon behöver lifta sista biten - säg till i god tid i så fall!

Åk med buss röd express (mot Lilla Varholmen)

från Centralstationen läge K till Torslandakrysset läge B

Byt till buss 23 (mot Sillvik) från Torslandakrysset läge F till Sillvik läge A.

Åk med buss svart express (mot Torslanda via Skra bro)

från Centralstationen läge K till Lillebyvägen läge A

Byt till buss 23 (mot Sillvik) från Lillebyvägen läge C till Sillvik läge A.

För exakta tider: Västtrafik 0771 41 43 00 eller www.vasttrafik.se

Från hållplatsen ser man IOGT-NTO-flaggan på berget mitt emot.

Följ vägen förbi kiosk/café och genom bommen cirka 100 m

Sväng av åt höger på Sillviksbacken, följ vägen till dess slut.

Gå nerför den slingrande stigen och efter att ha passerat våra närmaste grannar är du framme.

OBS! 3/9 - 5/9 2021

NBV SILLVIK - Ändrad datum på denna kurs!

En helg vid havet i utkanten av Göteborg

Sillvik ligger precis invid havet utanför Göteborg. Vi har en ateljé med stora fönster. Det är svårt att inte inspireras av de bå färgerna och ljusets skiftningar.


En målarhelg vid havet i slutet av sommaren! Kursen startar med en teknikgenomgång som lockar till lek och kunskapsutveckling. Jag visar några pigment och deras olika beteenden i vatten och i olika sällskap.

TOSCANA

LÅT LANDSKAPET BLOMMA OCH BITA - INSTÄLLD!

19/9 - 26/9 2021


RESIDENZA CORNINO

Sex dagar i Chianti Classicodistriktet i Toscana

"Gemenskapen, måltiderna och landskapet skapar en oförglömlig upplevelse!"

Vi bor på olivgården Residenza Cornino i hjärtat av Chianti Classicodistriktet i Toscana. Utsikten är grandios. Landskapet är måleriskt med harmoniska färger och samtidigt grafiskt med sina vinodlingar och cypresser. Lusten att måla går inte att hejda!


Tyngdpunkten på denna kurs ligger i att fånga landskapet i flödigt akvarell. 

Blir det regn så brukar det dra över ganska snabbt. Men om man behöver måla under tak så rullar vi ut den fina gamla Fiaten och målar under taket på Carporten.

Så här härligt dukade vi upp en pic-nic vid utflykt till ett ödehus 2018. Vi gick på den gamla pilgrimsvägen, satt i gräset och målade och hade en fin utsikt åt alla håll.

Vi bor i ett hus med anor från 1600-talet, Residenza Cornino. Landskapet är vidunderligt och maten fantastisk!


Denna akvarellkurs är att betrakta som en gruppresa. Vi gör det mesta gemensamt. Har man behov av ensamhet får man gå en promenad och hitta en egen plats. Vi delar tre lägenheter, de flesta delar rum och endast ett par rum kan man stänga dörren om, några deltagare måste sova i allrummen. Självklart tar jag hänsyn till önskemål om att vänner vill dela rum eller om t.ex. en ensam herre önskar eget rum då jag fördelar rum och sängplatser. Trångboddheten innebär att det blir en liten grupp på max 8 kursdeltagare och jag själv. Det finns gott om hjärterum! Eva och Gino är ett härligt värdpar som sprider värme och gemytlighet omkring sig och låter oss vara på denna fantastiska plats. Eva är med på kursen i mån om tid.


Jag har varit 2 gånger tidigare med akvarellgrupper i Bella Toscana. Båda gångerna blev vi bjudna av Eva på en underbar välkomstmiddag i hennes genrösa kök. Första året var en fullbokad kurs, 8 deltagare. Då hade vi catering, vin- och olivoljeprovning samt pastatillverkning. Lyxigt och lite dyrare. Andra året var vi bara ett par stycken som åkte. Då åt vi några luncher och någon kvällsmiddag på restauranger i närområdet. Övriga måltider tillagade vi gemensamt eller i grupper om två och två och delade med varandra. En kväll grillade vi. Det var också mycket trevligt och blev lite billigare.


Första året hade vi tillgång till en ateljé i ett gigantiskt tält om det skulle regna, i närbelägna Vallechianti, där även luncherna serverades. Tältet visade sig ge ett märkligt ljus så vi var i princip aldrig där. I den mån det har regnat så har det dragit över så fort att man inte hunnit mer än att dra över lite plast. Det finns en slags carport med tak som är en bättre plats vid regn än vad tältet var. Det har varit så varmt och vackert att alla ändå vill vara ute och måla.


I området ligger de charmiga medeltida byarna Castellina in Chianti, med ett fantastiskt arkeologiskt museum om Etruskerna, San Gimignano, en medeltida muromgiven liten stad känd som Staden med tornen, och Monteriggioni som vi besöker på onsdagen.

 

Det går inte att komma till Residenza Cornino utan bil. Därför rekommenderar jag att man slår sig ihop 2 eller max 3 deltagare och hyr bil på flygplatsen. Minibuss är inte att rekommendera - automatväxlat är bäst. Jag åtar mig att presentera deltagare som vill samåka för varandra men det kräver att dessa deltagare bokar i god tid.


PRELIMINÄRT PROGRAM 2021:

Jag har satt ihop ett förslag till program som kan förändras efter önskemål, väder och vind och vad som nu kan påverka. Är vi full grupp så kan vi överväga att hyra in catering för en måltid per dag men då stiger priset naturligtvis. I mitt förslag nedan hyr vi catering för två luncher och får på så vis två koncentrerade målardagar. Så blir det några måltider på trevliga restauranger i närområdet (men inte inom gångavstånd). Och ett par måltider för ett matlag om 2 deltagare att laga till. Jag kommer att fråga er som anmäler er till denna kurs i anmälningsblanketten så beslut tas i god tid före avresa och eventuell planering med recept och inköpslistor kan planeras om så önskas.


De hurtiga kan följa med på morgonpromenad måndag - lördag, ca 8:30 omkring 1 tim!


Välkomsmiddag, ingår i priset, och serveras inne hos Eva och Gino. De övriga måltider vi äter ihop avnjuter vi i Olivio, där jag själv bor, med ett par kursdeltagare, eller ute i skuggan utanför Olivio eller i solen eller solnedgången på altanen utanför Panorama.


Söndag 19/9: Resdag - På kvällen samlas vi hos Eva till välkomstmiddag ca 20:00 (eller när alla kommit fram).

Måndag 20/9: Akvarellteknikförevisning ca 10-11:30 därefter eget måleri. Lunch förslagsvis på restaurang, på vägen till Poggibonsi, där vi handlar mat, dryck och det mesta övrigt som behövs under veckan. På kvällen tillreder vi en enkel kvällsmåltid och äter tillsammans på Residenza Cornino.

Tisdag 21/9: Förevisning om förenklat landskapsmåleri i flödig stil ca 10-11:30 för dom som önskar, därefter eget måleri. Eventuellt har vi en kock som fixar lunch. Kvällsmat tillagas och äts tillsammans på Residenza Cornino.

Onsdag 22/9: Utflykt till San Gimignano och Monteriggioni, vi äter lunch på någon trevlig lokal restaurang. Kvällsmat tillagas och äts tillsammans på Residenza Cornino.

Torsdag 23/9: Kortare föredrag om form och rytm i det flödiga ca 10-10:30 för dom som önskar, därefter eget måleri. Eventuellt har vi en kock som fixar lunch. På kvällen tillreder vi en enkel kvällsmåltid och äter tillsammans på Residenza Cornino.

Fredag 24/9: Eget måleri.Enkel lunch tillagas och äts tillsammans på Residenza Cornino. På eftermiddag/ kväll kan man åka till Castellina in Chianti. Dom som vill kan besöka Museo Archeologico, om Etruskerna, och sedan äta en middag på en trevlig restaurang tillsammans.

Lördag 25/9: Eget måleri, eventuellt från någon annan plats och en enkel Picnic-lunch i gräset. På eftermiddagen en liten samling och genomgång av de sista bilderna. På kvällen kan vi grilla tillsammans på Residenza Cornino.

Söndag 26/9: Hemresa


PRISER 2021:

Betalar du in anmälningsavgiften senast 31/3-2021 så får du 10% rabatt på akvarellkursen (ordinarie pris inom parantes)


Priset på akvarellkursen anges i svenska kronor medan priserna som rör logi, mat och aktiviteter i Toscana anges i Euro. Inom parantes anger jag motsvarande pris i Svenska Kronor för att man ska få en uppfattning av kostnaden. För exakt pris rekommenderar jag Forex valutaomvandlare. Detta p.g.a. att Kronan rör sig i förhållande till Euron under tiden tills vi ska åka och det kan bli kostsamt om jag ska stå för mellanskillnaden för flera personers uppehälle. Kursen ska vara fullbetald 5 veckor före kursstart och då kontrollerar vi valutakursen före inbetalning.


Akvarellkurs: 5,177 SEK (5,695 SEK)

Välkomstmiddag, 3-rätters, med vin och inträde till den svala poolen alla dagar.

Vi befinner oss i ett berömt vindistrikt så vi får även en vinprovning hos grannen som producerar mycket gott vin.

Turistskatt, 1,50 Euro/dag och person, ingår i priset.


Logi: 281,25 € (enligt valutakursen per den 31/1: 3,070 SEK)

Boende på Residenza Cornino där man delar lägenheter. Lägenheterna är fullt utrustade. Lakan, handdukar (även för poolen) och slutstädning ingår i priset.

Kylskåpen i lägenheterna är preparerade med frukost för de första dagarna (1 bröd, 1 pkt salami, 1l. mjölk, 1l. yoghurt, smör, 6 ägg, 1 liten ost, English Breakfast Tea-påsar och 250g. Espressokaffe).


Matförslag: 70,00 € (enligt valutakursen per den 31/1: 764 SEK) 

Enligt förslaget ovan hyr vi in kock vid två tillfällen för att kunna focusera på måleriet. I prisförslaget skulle vi få 2 luncher (2-rätter inkl. vin).


Övrigt praktiskt:

Flyg till Florens, Pisa eller Bologna och hyrbilar till och från Residenza Cornino ingår inte. Körtiden från Florens (en liten flygplats som inte har så många destinationer) är ca 1,5 timme och Pisa och Bologna är ca 2 timmar. Anmäler du dig i god tid så finns möjlighet att vi kan samordna resandet och hyra av bilar. På så vis kan vi få ner kostnaderna.

Det finns ett begränsat antal sovrum på Residenza Cornino. Vill man ha ett traditionellt hotellrum så finns det andra boenden i närheten men räkna med att det blir dyrare. Önskar man ta med en vän som inte deltar på akvarellkursen så är det möjligt att ha annat boende och ändå vara med oss när vi äter och har trevligt. Här är en länk till alternativa boenden: To Tuscany


KATRINEBERG, MÖLNDAL

LÅT FÄRGEN BLOMMA!

Vårens målarhelg - Inställd!


Idag, den 3/3 har jag tagit det tråkiga beslutet att ställa in denna efterlångtade vårkurs. 

Med de starka rekommendationer att avstå från alla fysiska möten och den hotande tredje vågen av den mer smittsamma varianten av Covid så vill inte jag riskera min eller mina deltagares hälsa. Jag beklagar detta djupt! De som anmält sig till våren flyttas över till hösten. Självklart kontaktar jag alla så de får fatta ett eget beslut.


Har man anmält sig så får man förtur till höstens målarhelg.

Två och en halv dag, Fredag 9/4 kl. 15:00-18:30 Lördag och Söndag 10-11/4 2021 kl. 10:00-17:30


Höstens målarhelg - Preliminärt fullbokad!

Två och en halv dag, Fredag 22/10 kl. 15:00-18:30 Lördag och Söndag 23-24/10 2021 kl. 10:00-17:30


PLANERING

Fredag: Kurstid kl. 15:00-18:30

Helgen startar med en förevisning av akvarelltekniken 15:00-ca. 16:15. Jag presenterar några pigment med speciella egenskaper och visar hur färgerna blandar sig när man målar vått i vått eller vått på nästan torrt.

Efter visningen kan deltagarna själva experimentera.

Är man nyfiken på akvarell men inte vill eller vågar satsa en hel helg så är man välkommen att vara med bara under fredagen.

Lördag och Söndag: Kurstid kl. 10:00-17:30, med uppehåll för lunch.

Lördag har vi en genomgång efter lunch ca. 13:30-14:45, då jag tar upp något problem som intresserar gruppen. Efterssom jag utgår ifrån deltagarnas bilder och problem kan tiden flyttas till en efter måleriet lämpligare tid.

Söndag har vi en genomgång 10:00-ca. 11:15, vi utgår från de bilder deltagarna målat och talar om akvarellteknik och bildkomposition.

Övrig tid experimenterar vi med akvarelltekniken, målar egna projekt eller gör de övningsuppgifter som jag tillhandahåller. Alltså, känner man att man vill göra egna akvarellprojekt så gör man det, annars experimenterar man med akvarellek och laborationer. Jag går runt bland deltagarna för individuell rådgivning.PRIS

Ordinarie pris för samtliga helgkurser i Mölndal, hela helgen: 2,118 SEK

Vill man vara med endast under fredagen så kostar det 550:-. För att alla ska kunna se ordentligt finns det endast ett fåtal platser.

Priserna gäller exklusive material. Det kommer att finnas ett begränsat antal penslar för utlåning/försäljning och ett mindre utbud av färg att köpa under kursen. Jag kommer att ha med mig kaffe, te och köpefika under lördag och söndag.


ADRESS

För GPS: Baazgatan 7, 431 61 MÖLNDAL

En vägbeskrivning: till Katrineberg från Google Maps kan underlätta tillvaron för bilresenärerna.

I slutet av gatan ligger ett gammalt hus, där är det. Kör förbi och parkera på grusplanen bakom huset.ANMÄLAN OCH BETALNING

Anmälan sker till Lena Lavén via e-post akvarell@lenalaven.se eller via post Hagvägen 4, 449 42 Nol. Ange namn, telefonnummer, adress och hela personnumret (ÅÅMMDD-XXXX) i anmälan. Jag rapporterar personnumret till NBV som i sin tur får bidrag/ personnummer så att jag kan hålla nere kurspriset.

Anmälningsavgiften är 500 SEK och betalas i samband med anmälan till Lena Lavén Bild och Design bankgiro: 5763 - 9551. Glöm ej att skriva avsändare. Resterande kursavgift måste vara inbetald senast 5 veckor före kursstart. Anmälan är bindande.

22/10 - 24/10 2021

NBV KATRINEBERG

En helgkurs nära Mölndals centrum

En helg för dig som vill prova på, komma igång igen efter ett uppehåll eller lära dig mer om akvarelltekniken.


Vi startar med en förevisning. Jag presenterar några pigment med speciella egenskaper och visar hur färgerna beter sig på olika sätt om man målar vått i vått eller vått på nästan torrt. 


Är man nyfiken på akvarell men inte vill eller vågar satsa en hel helg så är man välkommen att vara med bara under fredagen.

INFORMATION OM

ANMÄLAN OCH BETALNING

ANMÄLAN:


Anmäl dig genom att skriva ut din egen anmälningsblankett (till Katrineberg behövs ingen anmälningsblankett). - Då jag ännu väntar på ett par uppgifter har jag inte gjort någon ny anmälningsblankett. Maila eller posta en preliminär anmälan med namn, adress, telefonnummer, mailadress och personnummer.


Postadress: till Lena Lavén, Hagvägen 4, 449 42 Nol


E-post: till akvarell@lenalaven.se


Viktigt: Är du vegetarian eller om du har någon allergi så meddela detta tydligt i samband med anmälan.


Har du frågor så besvaras dessa av Lena på e-post till akvarell@lenalaven.se eller skicka ett sms till telefon 070-620 92 37 så ringer jag upp så fort jag kan.

BETALNING:


Anmälningsavgiften är 500 SEK och betalas i samband med anmälan. Glöm ej att skriva avsändare! Resterande kursavgift måste vara inbetald senast 5 veckor före kursstart.


Bankgiro: 5763 - 9551 Lena Lavén Bild och Design


Vid inbetalningar från utlandet IBAN: SE05 8000 0810 5907 4033 5716 SWIFT: SWEDSESS


Anmälan är bindande. Vid sjukdom måste läkarintyg uppvisas för att återfå en del av kursavgiften. Anmälningsavgiften återbetalas inte. Logi kan inte betalas tillbaka efter att jag betalt den till respektive kursgård (en månad före kursstart).


GDPR:


Jag tar hand om dina personuppgifter med stort ansvar. Läs mer genom att klicka här.